Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μες στο μυαλό μου.. δεν θα'θελες να είσαι!

Η γυναίκα είναι ένα πολύ πολύ πολύ πολύ… περίπλοκο ον! Πάρα πολύ όμως. Αυτό δυστυχώς της δημιουργεί άπειρα προβλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μιας γυναίκας πιστεύω πως είναι το γεγονός ότι σκέφτεται πολύ! Πάρα πολύ! Σε σημείο που μπορεί και να την τρελάνει.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο μηχανισμός στη γυναίκα που την κάνει να σκέφτεται τόσο αλλά θα παρακαλούσα τους επιστήμονες αν ποτέ το ανακαλύψουν να κάνουν κάτι για το θεραπεύσουν. Γιατί φίλοι μου το να σκέφτεσαι είναι πολύ καλό, αλλά το να σκέφτεσαι όπως μια γυναίκα είναι ένα πραγματικό μαρτύριο.

Δυστυχώς είναι στη γυναικεία φύση να είμαστε υπεραναλυτικές, υπερβολικές, να πιανόμαστε από ασήμαντες λεπτομέρειες και να κάνουμε με το μυαλό μας πανηγύρια! Κάθε τι που θα δούμε ή θα ακούσουμε, στο μυαλό μας θα αναλυθεί το επόμενο δευτερόλεπτο και το κακό είναι πως τις περισσότερες φορές διογκώνεται προς το χειρότερο κάνοντας μας να θεωρούμε τραγικά τα πράγματα! Εκεί δε που γίνεται ο μεγαλύτερος χαμός είναι όταν έχουμε να κάνουμε με τους άντρες.

Οι άντρες σε αντίθεση με τις γυναίκες όταν πουν κάτι απλά εννοούν αυτό που είπαν. Δεν χρειάζεσαι υπότιτλούς για να το καταλάβεις, ούτε να σου εξηγήσει περαιτέρω τι θέλει να πει. Όπως επίσης ένας άντρας δεν θα καθίσει με τις ώρες να αναλύσει αυτά που του είπαμε, και αν όντως εννοούσαμε αυτό που είπαμε ή αν πίσω απ’ αυτό κρύβεται κάτι άλλο που υπονοούσαμε! Πφφφ τρέλα και μόνο που το λέω! Φανταστείτε να το σκέφτεσαι κιόλας.. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω πως είναι πολύ καλό να έχεις άντρες φίλους. Και εννοοώ φίλους φίλους, όχι καρυοφίλους! Γιατί όταν θα συζητήσεις με τις κολλητές σου ένα περιστατικό θα κάνουν και αυτές το ίδιο με εσένα. Θα σκεφτούν την υπερβολή και θα σου βάλουν ακόμα περισσότερες περίπλοκες σκέψεις στο μυαλό σου. Ένας άντρας φίλος όμως θα σου πει ξεκάθαρα αυτό που κατάλαβε χωρίς σάλτσες και υπονοούμενα.

Τις προάλλες είδα μια ταινία που βασιζόταν πάνω κάτω σ’ αυτά που λέω για τις γυναίκες! Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Το θέμα πραγματευόταν δυο πολύ όμορφες φίλες και τη ζωή τους κάποιο χρονικό διάστημα. Τις σχέσεις με γκόμενους, τις σχέσεις με τις φίλες τους.. την καθημερινότητα τους εν ολίγοις. Αυτό που παρατήρησα βλέποντας την ταινία είναι πόσο πολύ ταυτίστηκα με τις κοπέλες αυτές. Όχι σαν τρόπος ζωής, αλλά σαν τρόπος σκέψης. Και εκεί ήταν και η υπερβολή! Το αστείο είναι πως την άλλη μέρα οι φίλες μου, που είδαν την ταινία, μου είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και αυτές ένιωσαν να ταυτίζονται με τις σκέψεις των πρωταγωνιστριών.

Η ταινία τελειώνει βρίσκοντας την πρωταγωνίστρια να έχει πλέον δικό της αυτόν που κυνηγούσε από την αρχή της ταινίας (τον οποίο τον έχασε κανά δυο φορές κατά τη διάρκεια της επειδή σκεφτόνταν χαζομάρες) και ακόμα και εκεί ξέροντας πως είναι πλέον δικός της, σκέφτεται μόνο χαζομάρες που αν τις κάνει πράξη θα τον χάσει πάλι. Τελειώνει λοπόν με μια φράση.. « Λίζα Χαλάρωσε!!!!!».

Όντως αυτό πρέπει να κάνουμε όλες! Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα. Να χαλαρώσουμε και την επόμενη φορά που κάτι θα συμβεί να το δούμε όπως είναι. Να μην καθίσουμε να το παιδέψουμε και πολύ. Τα πράγματα πολλές φορές και ειδικά όσα έχουν να κάνουν με άντρες είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Δεν είναι ανάγκη να βασανιζόμαστε και να δημιουργούμε όλες αυτές τις τραγικές καταστάσεις που μόνο κακό δημιουργούν. Έτσι και θα περνάμε καλύτερα όντας πιο ήρεμες, αλλά και οι άντρες δεν θα χρειάζονται μεταφραστή (όπως αυτόν http://www.youtube.com/watch?v=ezVib_giTFo&feature=share ) κάθε φορά που λέμε ή κάνουμε κάτι.

1 σχόλιο:

  1. Τα πράγματα πολλές φορές και ειδικά όσα έχουν να κάνουν με άντρες είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο θέλουμε να πιστεύουμε.

    Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση όπου το πιο απλό το κάνεις περίπλοκο;

    Να χαμογελάς!!

    Τα σέβη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή