Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Ζήσε

Η προηγούμενη χρονιά μόλις τελείωσε και θέλω τόσα πολλά να πω. Μπορεί το 2013 να μην έγραφα πολύ (ελάχιστα δηλαδή έγραψα) αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να γράψω, τόσα συναισθήματα και καταστάσεις που βίωσα..

Το 2013 μπήκε με πολύ άσχημο και σοκαριστικό τρόπο για'μένα και έφυγε επίσης με άσχημο και πολύ στενάχωρο τρόπο. Οπότε, αν κατάλαβα κάτι απ'όλη  αυτή την ιστορία είναι μια λέξη: ΖΗΣΕ!! Ίσως σου φαίνεται κοινότυπο ή προφανές και αυτονόητο αλλά δεν είναι.

Η ζωή είναι μικρή για να ζεις με πράγματα που σε πάνε πίσω ή σε κρατάνε αδρανή. Κάνε την κάθε σου μέρα να μετράει γιατί δε θα ξαναγυρίσει και το χειρότερο.. μια μέρα λιγότερη προστέθηκε στο υπόλοιπο της ζωής σου. Κάνε πράγματα που σου φαίνονται ακόμα και τρελά για'σένα γιατί στο τέλος της μέρας θα είσαι ενθουσιασμένος κι ευτυχισμένος που έκανες κάτι διαφορετικό. Βγες έξω, γέλα, πέρνα καλά. Κι αν δεν περνάς καλά με τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου βρες τρόπους να το αλλάξεις ή βρες νέους φίλους να περνάς καλά. Είναι υπέροχο να ανακαλύπτεις νέους ανθρώπους στη ζωή σου που μοιράζεστε τόσα κοινά, ανθρώπους που άργησες να βρεις αλλά πλέον δε μπορείς να αποχωριστείς.

Αν το σκεφτείς θα καταλάβεις πως δεν έχουν σημασία πολλά όταν είσαι καλά. Όταν περνάς καλά. Απλά απελευθέρωσε τον εαυτό σου και μη σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι. Ξόδεψα πολύ χρόνο απ'τη ζωή μου σκεπτόμενη το τι θα πουν οι άλλοι και ξέρετε τι κατάλαβα; Πόσο ανόητη και ανεγκέφαλη ήμουν, πόση ενέργεια έχασα θεωρώντας τη γνώμη άλλων σημαντικότερη από τα θέλω μου.

Μην ζεις για τους άλλους, είναι ότι πιο στενάχωρο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου γιατί ποτέ δε θα ικανοποιείς εσένα αλλά τους άλλους. Βγες λοιπόν, διασκέδασε, γέλα, μείνει σπίτι σου με άτομα που αγαπάς και πέρνα όμορφα, γίνε αισιόδοξος και χαμογελαστός, θετικός άνθρωπος. Ξύπνα το πρωί και ντύσου όμορφα, όπως αρέσει σ'εσένα, φόρα αυτό που θέλεις και μη σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι. Κι αν σου κάνει κέφι βάλε και τα καλά σου. Περνάνε τόσο καιρό μέσα στη ντουλάπα για να φορεθούν μόνο μια φορά, ενώ θα θέλαμε να τα φοράμε συνέχεια. Δεν είναι άδικο;

Αγάπα τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου και πες τους το. Είναι ευτυχία να αγαπάς και να σ'αγαπάνε. Αλλά πριν το κάνεις ζύγισε καλά ποιοι είναι αυτοί που αξίζουν το σ'αγαπώ σου, την προσοχή και το χρόνο σου. Όταν κάνεις αυτό το ξεκαθάρισμα θα είσαι πιο καθαρός κι εσύ γιατι θα ξέρεις πως γύρω σου έχεις καθαρό τοπίο με καθαρούς ανθρώπους.

Θέλω η νέα χρονιά να είναι η καλύτερη για όλους και δεν είναι θέμα τύχης αλλα στο χέρι του καθενός να το καταφέρει. Γίνετε καλοί άνθρωποι που νοιάζονται. Γίνετε πιο σοφοί, πιο εκλεκτικοί και να αγαπάτε. Όταν αγαπάς όλα είναι πάντα καλύτερα. 

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι με λιγότερα προβλήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου