Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Απλά.. δεν σε γουστάρει!

Σαν κλασική γυναίκα έχω περάσει από άπειρα στάδια στον έρωτα. Έκλαψα, ερωτεύτηκα, πληγώθηκα, έπεσα στα πατώματα, αγάπησα, γέλασα, χάρηκα, έπιασα πάτο. Τα πέρασα όλα σε διάφορες φάσεις της ζωής μου, με διάφορους ανθρώπους. Αυτό που είδα όμως ήταν πώς όταν γέλασα και χάρηκα κράτησε πολύ λιγότερο μπροστά στις κακές και οδυνηρές στιγμές που πέρασαν. Και αυτό συνέβη γιατί πίστευα πως όλα κάποια στιγμή θα γινόταν καλύτερα και επειδή δεν ήθελα να παραδεχτώ πως η υπόθεση ήταν εξαρχής τελειωμένη.

Είναι κάποια πράγματα που ξέρουμε λίγο πολύ την πορεία τους από την αρχή. Ένω όμως ξέρουμε την κατάληξη τους τα συνεχίζουμε (κάνοντας κακό στον εαυτό μας ) με την ελπίδα πως ίσως τα πράγματα πάρουν μια ευχάριστη τροπή και γίνει ένα πολυπόθητο θαύμα. Δυστυχώς σ'αυτές τις περιπτώσεις πάντα οι προσδοκίες μας δεν πραγματοποιούνται και με μαθηματική ακρίβεια καταλήγουν στην πρωταρχική τους πορεία, αφού θαύματα πλέον ΔΕΝ γίνονται.

Αυτό που κατάλαβα είναι πολύ απλό... Απλώς δεν σε γουστάρει. ΤΕΛΟΣ.

Πονάει τόσο αυτή η αλήθεια, ηχεί τόσο άσχημα στα αυτιά μας, είναι μια τόσο "κακή" φράση αλλά ότι και να κάνουμε αυτή είναι η αλήθεια. Όταν δεν σε παίρνει ποτέ τηλέφωνο, όταν σε θυμάται όποτε θέλει αυτός, όταν σου λέει δεν είμαι έτοιμος για σχέση, όταν σου λέει θέλω χρόνο, όταν δεν απαντάει στα μηνύματα, όταν αποφεύγει να σου μιλάει έξω, όταν... όταν... όταν... Είναι πάρα πολλά.

Όταν λοιπόν συμβαίνει κάτι απ' όλα αυτά ή όλα δεν το κάνει επειδή σε θέλει πολύ και θέλει να σε παίξει αλλά επειδή απλά δεν ενδιαφέρεται. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνουν αυτά τα σημάδια αλλά δεν τα παραδεχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην ελπίδα,η οποία πεθαίνει πάντα τελευταία γιατί κάνει πρώτα την ψυχολογία μας να πεθάνει.

Αν γούσταρε θα έπαιρνε τηλέφωνο ,θα λαχταρούσε να σε δει και θα απαντούσε αμέσως στα μηνύματα. Αν γούσταρε θα ήταν έτοιμος για σχέση γιατί θα ήθελε να είναι μόνο μαζί σου και δεν θα τον ενδιέφερε κάτι άλλο. Αν γούσταρε θα έκανε τα πάντα να μη σε χάσει και δεν θα σε έγραφε εκεί που δεν θέλω να πω... Αν γούσταρε θα ήθελε χρόνο μαζί σου και όχι μόνο για τον εαυτό του. Αν γούσταρε θα σου έδειχνε τη ζήλια του για όποιον ήταν κοντά σου. Αν γούσταρε λοιπόν θα σου φερόταν παντού το ίδιο και δεν θα φοβόταν μη σας δει κανείς μαζί αλλά αντίθετα θα κυκλοφορούσε μαζί σου περήφανος και χαρούμενος που είσαι δικιά του.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου αραδειάσει κάποιος όλα τα παραπάνω παραμύθια καλό θα είναι να ξέρεις από την αρχή που βαδίζεις και να μην ονειροπολείς πως ίσως όλη αυτή η φάση του περάσει. Βέβαια υπήρξαν και κάποιες εξαιρέσεις που εν τέλει κατέληξαν αισίως αλλά δεν ήταν ο κανόνας!

Όποιον λοιπόν άντρα και να ρωτήσεις θα σε διαβεβαιώσει για όσα προανέφερα. Καιρός να κοιτάξουμε λίγο πιο αντικειμενικά και ψυχρά τα πράγματα γιατί πλέον στην εποχή μας δε χωράνε ούτε ρομαντισμοί ούτε ευαισθησίες όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου