Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Θα σε πατήσει.. Πρόσεχε!

Πόσο τυφλός είσαι μερικές φορές! Τα πράγματα είναι μπροστά σου, τα βλέπεις. Ουρλιάζουν για να τα ακούσεις, τα ακούς, αλλά δεν δίνεις σημασία. Απλά στέκεσαι και ανέχεσαι καταστάσεις, συμπεριφορές και ανθρώπους, γιατί φοβάσαι ή γιατί δεν έχεις τη δύναμη να βάλεις ένα τέλος σε όλη αυτή την κατάσταση. Αρκεί πολλές φορές ένα απλό σκούντημα ή μια υπόδειξη από κάποιον που αγαπάς και σέβεσαι για να σε κάνει να δεις τα πράγματα με την αληθινή τους υπόσταση και να «βάλεις μυαλό», που λένε και οι μεγάλοι.

Αν με τρελαίνει ένα πράγμα πάρα πολύ, αυτό είναι η αδικία! Και η αχαριστία! Τελικά είναι δύο, αλλά δεν πειράζει. Όταν φέρεσαι σε έναν άνθρωπο με ένα συγκεκριμένο τρόπο αυτό που φυσιολογικά περιμένεις είναι να σου φέρεται και αυτός τοιουτοτρόπως. Δυστυχώς όμως πλέον όλοι έχουν γίνει τόσο παρτάκηδες που κανένας δεν θα νοιαστεί για το πώς μπορεί να αισθάνεσαι εσύ ή τι μπορεί να θέλεις! Δεν θα σου ανταποδώσει πράγματα που έχεις κάνει γι’ αυτόν, αλλά θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί ότι μπορεί από’ σένα. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι το χειρότερο, νομίζετε..

Το χειρότερο με όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν την ευκαιρία που θέλουν για να αναδειχθούν, σε οποιονδήποτε τομέα. Έτσι πατώντας πάνω στους άλλους, χτίζουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι και ως αποτέλεσμα ρίχνουν αυτόν, πάνω στον οποίο βασίστηκαν, για να δημιουργήσουν αυτό που ήθελαν. Εν ολίγοις αντιστρέφονται οι ρόλοι και πλέον ο δυνατός και αυτός που έχει το πάνω χέρι είναι αυτός που εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τον άλλο.

Είναι πολύ άδικο να προσπαθείς μια ζωή να φτιάχνεις τον εαυτό σου και την προσωπικότητα σου και να έρχεται κάποιος στη ζωή σου, που θεωρείς σημαντικό, και να τα γκρεμίζει όλα! Φτάνει να αγαπάς πολύ κάποιον ή να είσαι πολύ ερωτευμένος… και την πάτησες. Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε πάντα με την πρώτη, οπότε το φταίξιμο είναι δικό μας. Δεν φταίει ο άλλος αν μας πάτησε, αλλά αυτός που του επέτρεψε να το κάνει. Γιατί όπως είπαμε σ’ αυτή τη ζωή αν δεν είσαι εγωιστής και δεν κοιτάς μόνο την πάρτη σου δεν επιβιώνεις.

Δεν θα σας πω όμως να γίνετε εγωιστές, ούτε εκμεταλλευτές. Είναι πράγματα που απεχθάνομαι και θέλω οι άνθρωποι να σταματήσουν να συμπεριφέρονται έτσι. Αυτό που θα πω είναι πως πρέπει να διαλέγουμε πιο προσεκτικά τους ανθρώπους στους οποίους δίνουμε βάση και τους επιτρέπουμε να παίρνουν μέρος στον έλεγχο της ζωής και της προσωπικότητας μας. Γιατί όταν αφήνουμε άτομα ανώριμα, εγωκεντρικά ή ότι άλλο να κοντρολάρουν την προσωπικότητα μας τότε μόνο φθορά μπορούν να δημιουργήσουν. Ας κοιτάξουμε και λίγο τον εαυτό μας, χωρίς όμως να το παίρνουμε επάνω μας! Οι περισσότεροι άνθρωποι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να χτίζουν έναν σωστό χαρακτήρα. Είναι κρίμα να πηγαίνουν όλοι αυτοί οι κόποι στράφι.

1 σχόλιο:

  1. Κάθε μέρα αλλάζει ο χαρακτήρας σ' ένα ελάχιστο βαθμό ακόμα και όταν δεν το καταλαβαίνεις!!

    Το ποιοι θα είναι γύρω σου εσύ το επιλέγεις με τα όρια που θέτεις στον άλλον!!

    Πολλές φορές οφείλεις για σένα να γίνεις κακός για να μην πονέσεις στη ψυχή σου!!

    τα σέβη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή