Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πίνω και μεθώ..

Ωχ.. Αμάν.. την έκανα πάλι! Υπάρχει ένα ανεξήγητο πράγμα που συμβαίνει πάντα με το αλκοόλ και μας κάνει να λυνόμαστε και να βγάζουμε στην επιφάνεια τα συναισθήματα μας! Μόλις το «τσούξουμε» λιγάκι σκεφτόμαστε τα πράγματα αλλιώς, βλέπουμε κρυμμένα συναισθήματα να ξεπηδούν και ξαφνικά νιώθουμε μια ακατανίκητη μανία να στείλουμε το μηνυματάκι που νηφάλιοι δεν θα μπορούσαμε ή να πάρουμε το τηλεφωνάκι που υπό φυσιολογικές συνθήκες ούτε καν θα μπαίναμε στη διαδικασία να σκεφτούμε να πάρουμε! Τις περισσότερες φορές φυσικά το μετανιώνουμε την επόμενη στιγμή (αν το πάρουμε χαμπάρι) ή την επόμενη μέρα που θα τα βλέπουμε όλα καθαρά.

Δυστυχώς (ή και ευτυχώς μερικές φορές) το αλκοόλ μας βγάζει ένστικτα και υποσυνείδητα συναισθήματα και τις περισσότερες φορές είναι ανεξέλεγκτα. Υπάρχουν περιπτώσεις που προσπαθείς να ξεχάσεις μια κατάσταση, που προσπαθείς να τελειώσεις κάτι αλλά με αυτό που θέλει πραγματικά η καρδιά δεν μπορείς να τα βάλεις! Έτσι λοιπόν ενώ προσπαθείς για κάτι όταν δεν είσαι νηφάλιος δεν λειτουργεί πλέον η λογική και ότι καταπιέζουμε και φοβόμαστε να δείξουμε, βγαίνει αυθόρμητα.

Προσωπικά πιστεύω πως το αλκοόλ μέσα από τις ασυναρτησίες που μπορεί να σου βγάλει, βγάζει πάντα την αλήθεια. Απλά το θέμα είναι πως τις περισσότερες φορές βγαίνει με το λάθος τρόπο και για τον λάθος λόγο.

Από την άλλη όμως, είναι ωραίο που καμιά φορά γινόμαστε λίγο πιο αυθόρμητοι (σε αποδεκτά πάντα πλαίσια). Βέβαια το πρόβλημα είναι όταν ο άλλος σου δείχνει τα πραγματικά του συναισθήματα μόνο όταν είναι «πίτα». Εκεί λοιπόν έχουμε πρόβλημα. Όπως λένε και οι Evanescence “You never call me when you’re sober” και η Pink “I don’t wanna be that call at 4 o’clock in the morning”. Και φυσικά αυτές οι δηλώσεις είναι παράπονα, αφού καλώς με θυμήθηκες μέσα στην τύφλα σου που δεν καταλαβαίνεις και πολλά (εμένα όμως με καταλαβαίνεις και με θυμάσαι, προφανώς), αλλά η μαγκιά είναι να με θυμάσαι και όταν είσαι νηφάλιος που λειτουργεί πέρα από την καρδιά και το μυαλό σου!

Στην υγειά μας λοιπόν και τα τηλέφωνα σ'αυτές τις περιπτώσεις μακριά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου